Kdo in kaj smo tabornki?

Rod bistriških gamsov Kamnik je taborniško društvo, neprofitna, nevladna prostovoljska organizacija, ki neprekinjeno deluje na območju Kamnika že od leta 1963..

Taborništvo je prostovoljno, nepolitično in vzgojno gibanje za mlade, odprto vsem, ne glede na poreklo, raso ali prepričanje. Namen taborniškega gibanja je pripomoči k razvoju mladih ljudi pri doseganju njihovih polnih telesnih, intelektualnih, socialnih in duhovnih potencialov. Poudarek je na pomoči mlademu človeku, da postane sposoben samostojno razvijati svojo osebnost in izbrati življenjsko pot, da sam išče in najde odgovore na svoja vprašanja. Taborniška vzgoja mu daje le orodja, s katerimi lahko odgovore poišče, nikakor pa mu ne vsiljuje prepričanja.

Si želiš postati tabornik?

Taborniki vedno odprtih rok sprejmemo novo člane. Nikoli nisi prestar, da bi postal tabornik. Lahko se pridružiš kadarkoli, sicer pa vpisi potekajo v septembru in oktobru. Če se nam želiš pridružiti, nam piši na info@rbg-kamnik.si, ali pa se prijaviš preko spletnega obrazca na taborniki.si.

Vodova srečanja potekajo tedensko, mesečno pa potekajo različne akcije, izleti in druga srečanja. Večkrat letno organiziramo tudi večdnevno taborjenje.

Gamsova skalca - taborniška soba

Tako smo namreč poimenovali naše pribežališče - taborniško sobo v stavbi Doma kulture Kamnik, ki smo jo uredili pred leti.

Večkrat smo se selili iz ene sobe v drugo, iskali boljše in ugodnejše prostore, na koncu pa vendarle našli v sodelovanju s Kulturnim društvom Priden možic - staro projekcijsko sobo. Potem ko smo podrli steno, zravnali stene, položili nove pode in prinesli nekaj pohištva, smo vse skupaj zmešali še z našim švicom, smehom in dobro voljo in rodila se je Gamsova skalca - prostor, ki mu kamniški taborniki lahko rečemo dom.

Rodova himna

Kakšni taborniki bi bili, če ne bi imeli svoje himne. Tale je bila napisana med taborjenji leta 2008 in 2009.
 

C G F G
VSE JE VREDU, ČE SI VREDU.
C G F G
VSE JE VREDU, ČE SI KUL.
e F
ČE SI PA TABORNIK,
e F G
PA ITAK NIMAŠ KEJ SFALIT,
C
NIMAŠ KEJ SFALIT.

MI VAM BOMO ZASTAVO HAPNL,
SPLOH NAUTE VEDL KVA VAS JE ZADEL,
JUTR PRIDETE KOMPLET,
IN NAM SPUCATE SEKRET,
IN OLUPTE VES KROMPIR,
VES KROMPIR.

TUD ČE ČEZ KOPRIVE LAZŠ,
KITARE NE IZ ROK SPUSTIT,
TUD S KANUJEM PREK JEZOV,
SREDI GMAJNE V TEMNI NOČ’,
ZVOKI STRUN TI DAJO MOČ,
DAJO MOČ.

Z VRHA ŠPIČASTGA GREBENA,
DALEČ SEŽE TI POGLED,
TABOR ČAKA TE V DOLIN’,
KO POPUŠČAŠ ZADNJI KLIN,
SONCE SIJE SRED PLANIN,
SRED PLANIN.

ref. VSE JE VREDU, ČE SI VREDU.
VSE JE VREDU, ČE SI KUL.
ČE SI PA TABORNIK,
PA ITAK NIMAŠ KEJ SFALIT,
NIMAŠ KEJ SFALIT.Taborniki - z naravo k boljšemu človeku!