Pot okoli sveta
V soboto, 26. septembra 2015, smo se gamsi odpravili na naš prvi letošnji rodov izlet. Odšli smo v Celovec, kjer smo si ogledali pomanjšan svet Minimundus. Za vse tiste, ki so k tabornikom prišli prvič, smo podelitev novih rutk pripravili na Jezerskem. Tu je bilo naše prvo postajališče na naši celodnevni poti. Sprehodili smo se okoli jezera in spoznavali nove taborniške igre.

V Minimundusu smo si vsi lahko ogledali vse velike znamenitosti sveta, tudi take, ki so bile nadvse posebne in zanimive. Sprehodili smo se mimo številnih vlakov in ladij. Bili smo v Avstraliji, Barceloni, na Kitajskem oz. na praktično vsaki zanimivi destinaciji po svetu. Odkrili smo tudi slovenske znamenitosti, kot so Bled, Blejski grad in ljubljanska Narodna in univerzitena knjižnica. Po ogledu smo si odpočili in si privoščili sladoled. Pot nazaj ni bila preveč dolga, saj smo si pot krajšali s pesmijo o malih slončkih. Na poti od Celovca do Kamnika smo jih našteli kar 326. Nad izletom smo bili vsi navdušeni saj smo spoznali stvari za katere prej sploh nismo vedeli, da obstajajo in z veseljem se bomo odpravili še na kakšno podobno akcijo!

Slike z akcije si lahko ogledate v galeriji!

V prihajajočem mesecu nas že čakata dve novi akciji, Konstanjev piknik s fotoorientacijo po Kamniku in Jesenovanje na Paškem Kozjaku. Obvestila so že objavljena v koledarju.