Zadnji dve leti sta bili za vse nas velik izziv – kako početi stvari, ki so za nas najbolj pristne na način, ki nam onemogoča osebni stik. Zato se taborniki trudimo da bi vašim otrokom naslednje poletje omogočili ponovno srečanje, popotovanje, doživljanje narave, spoznavanje sebe in sveta okrog sebe.

V poletju 2022 bo Zveza tabornikov Slovenije v ta namen organizirala ZLET. To je vseslovensko taborjenje, ki je izvedeno enkrat na vsake štiri leta. Udeležencem predstavlja edinstveno izkušnjo taborništva (v obliki medkrajevnega in mednarodnega povezovanja ter kakovostnega programa na nivoju Zveze tabornikov Slovenije),  ki jo lahko mladi izkusijo le na večjih mednarodnih taborih, ti pa navadno zahtevajo veliko večji znesek, kot je predvidena cena Zleta. Kot zanimivost lahko navedemo, da se je prejšnjega Zleta udeležilo preko 1000 udeležencev in 200 prostovoljcev med katerimi so bili tudi taborniki iz 12 drugih držav.

Prihajajoči Zlet bo potekal od 29. julija do 7. avgusta na hribu v okolici mesta Cerkno. Zaradi izvedbe na vsake štiri leta je udeležba na Zletu mogoča le enkrat tekom taborniškega življenja. Trenutno je našim članom udeležba omogočena le, ko izpolnjujejo starost med 14 in 18 let (letnik 2004 do 2008). Prijave potekajo izključno preko rodov (za kar se lahko obrnete na svojega vodnika).

Več informacij o poteku Zleta, prijavah, organizatorjih in pomembnih datumih si lahko preberete na tej povezavi. Ker verjamemo, da imate veliko vprašanj in pomislekov ter si želite podrobne predstavitve, Zveza tabornikov Slovenije v ta namen organizira uvodno predstavitev za starše in udeležence. Predstavitev bo potekala prihodnjo sredo, 15. 12. 2021 preko interneta (s pomočjo klepetalnice Zoom), z začetkom ob 18. uri. Po sami predstavitvi boste lahko organizatorjem neposredno zastavili vsa vaša vprašanja, zato vam udeležbo toplo priporočamo, nanjo pa se lahko prijavite s pomočjo tega obrazca, najkasneje do srede do 12. ure.

Če se odločate med našim (rodovim) letnim taborjenjem in med Zletom, vam priporočamo, da vašemu otroku omogočite udeležbo na Zletu, saj  je ta možna samo enkrat za vsako generacijo.

Lep taborniški pozdrav!