Taborniški kroj

Šolsko leto se počasi, počasi zaključuje in s tem se pripravljamo na poletno taborjenje ter razna izobraževanja. Prav tako pa se bližamo naši 60-letnici Rodovega delovanja, kjer bodo sodelovali tudi naši člani. Za vse naštete dogodke potrebujejo posebno uniformo - taborniški kroj ali taborniško majico

Taborniški kroj je uradna taborniška uniforma, ki vsebuje rutico, taborniški kroj, hlače na pas, ki segajo čez kolena ter zaprta obuvala. Taborniški kroj nosimo taborniki v zborih, na raznih poletnih taborjenjih, zimovanjih, jesenovanjih, nosimo jih pa tudi na uradnih podelitvah raznih priznanj, dvigu zastave in podobno.
Taborniški kroj je tudi pomemben, saj nanj našijemo našitke iz razlličnih tekmovanj, izobraževanj ter veščine, katere opravljajo otroci skozi celo taborniško leto.

Več informacij o kroju ali taborniški majici lahko dobite pri svojem vodniku.
V primeru, da se boste odločili za nakup taborniškega kroja za vašega otroka, vam priporočamo nakup za kakšno številko večje, kakor nosi vaš otrok. Kroj se namreč s pranjem malo skrči, hkrati pa ga lahko nosi tudi dlje časa. 

Taborniški kroj ali majico lahko naročite na naslednji povezavi - NAKUP. V trgovini izberete "oblačila in dodatki", tam pa si nato izberete vrsto kroja ali majice ter velikost. Ker ste člani Zveze tabornikov Slovenije, imate 20% popust na vse izdelke, zato ne pozabite uveljaviti kupona s kodo TABORNIKI20.